Muchachoman


28 december

Idag fyller lilla Emy 21 år. På bilden är det Johanna 3, Johanna 1 och Emy.


Om inte ens två timmar kommer Mr V hem och då ska han leka taxi åt mig och Schmidt. Vi ska till Elgiganten och köpa en trippeltång!

Vänta

Hela den här dagen har bestått av att vänta.
Var först på morgonen och hämtade ut mitt spärrade kort, leg osv och kollade upp om det fanns pengar kvar.
Sen gick jag och mamma på rean lite. Köpte en ny resväska, träningstopp och underkläder osv.

Efter all väntan som ändå inte slutade bra så sitter jag här med jordnötter och VÄNTAR på att pappa ska göra popcorn.
Han erbjöd sig faktiskt.
En sak jag brukar få höra är att jag äter jordnötter konstigt då jag endast äter hela nötter. Inga halvor, för de smakar inte så gott.

Har spelat mario kart också för att få ut min ilska på något.
Äger på det!

Ett tips: Skit i fjortisaffärerna så får ni ett bättre liv.

Vill Värmland utvisa mig?

Vad är det med den här värmlandsresan egentligen?
Räknas jag inte längre som en värmlänning? Trots dialekt, kontakter, boende osv. så verkar jag inte höra hemma här längre.
Det började ju med förseningarna till värmland. Sedan blev jag sjuk.
Och nu?! Har blivit av med halva mitt liv. Eller snarare livlinorna till livet är borta.
- Bankomatkort
- Legitimation
- Kontanter (julklappen)
- Kårleg

Ser ni? Utan bankomatkort inga pengar, och förhoppningsvis inte tomt konto! Jag kommer inte kunna sova ordentligt inatt, är så nervös inför bankbesöket imorgon bitti. Har tyvärr kort till nordea... man kan inte komma åt sitt konto utan kortet.
Och utan leg --> ingen kontoinformation
Jag kan ju inte bevisa att det är jag.
Men som tur var så hittade jag mitt fula leg, reservleget som ingen ändå tror är jag. Men det får duga.

Ida och jag som skulle på mellandagsrean fick springa till nöjes och leta efter etuiet, ringa polisen, spärra kortet osv osv. Ingen shopping anda där inte. Det slutade med tröstmat på Donken.

Quasimodo

Vaknar upp och ser ut som ringaren i nottredam.

Perfekt för utgången ikväll alltså...

Behöver ju inte klä ut mig då, kanske bara ska skaffa en pajashatt och en stav eller nåt.

Det måste bero på att jul inte är min grej, tomten (eller gud) kanske kände av det och ville straffa mig?!

 

Mitt öga är uppsvullet och gör ont. Sen att jag hostar slem varannan minut gör ju inte saken bättre. Men alltså... det hindrar mig inte direkt. Antingen får vi måla det svullna med blått och låtsas att jag varit i slagsmål. Eller så fixar vi en ögonlapp så kan jag vara pirat.


Dag blabla bla. mina syskon

Min familj är mansdominerad så jag har (tyvärr) inga systrar utan bara bröder. Tre stycken också. Kan säga att jag har märkt av detta ganska mycket eftersom bröder oftast låter mer, bråkar oftare osv. Men egentligen så har det nog inte varit så mycket bråk mellan mina bröder. Och då menar jag ”så” som i jämt, men det har ju varit rätt mycket krig mellan mina äldre bröder. Typ fjärde världskriget nästan.

Min äldsta bror heter Daniel och är 29 år. Han är ju den som ser ut att vara släkt med mig. Det kanske de andra också gör, men kanske inte lika mycket. Daniel gillar musik, eller rättaresagt älskar musik. Framförallt Massive Attack. Det var han som introducerade mig till den ”rätta” musiken och inte bara Britney Spears och all annan stön musik som man fick lyssna på när man var mindre. Han gillar också politik och arbetar nu som sekreterare, mer än så går jag inte in. Annars har han ett eget företag där han arbetar som konsult med genus och jämställdhets planer inom företag och skolor osv.
Han bor i Karlstad tillsammans med sin Memam, Lilla My enligt mig, och deras lilla snöbollshund Momijii. Den sötaste hunden i världen. De har varit tillsammans i fem år i år och hade ett samboavtal i somras för att fira det. Något som kan liknas med bröllop. Men båda är emot bröllop för det är inte något man behöver göra för att visa att man älskar varandra.
För att vara ärlig så inväntar jag deras barn, jag vill bli faster någon gång! Och jag tror att det blir de som skaffar ett först. Plus att ungen kanske bli lik mig, vem vet? (stackars barn).

Bror nummer två heter Robin. Det är mellanungen (tillsammans med mig). Han är 26 år och jobbar på bank. Skulle faktiskt kunna beskriva honom med ett ord, ekonom. Han är en typisk ekonom, inte bara p.g.a. utbildningen utan hela han. Han älskar kläder, skor och då syftar jag inte på H&M och Lindex utan märken. Fast nu förtiden har han nästan alltid kostym, skjortor och ibland slips tom.
Något annat som är typiskt med ekonom är att det började tidigt. När vi var mindre så försökte han sälja sina saker på rummet till mig och min lillebror. Det kunde vara allt från priser till affischer.
Robin har även en kärlek till att greja hemma, måla om, möblera om osv. Detta märktes väldigt tidigt då han möblerade om sitt rum ”femton” gånger i veckan när han bodde hemma.
Som ung spelade han bandy, först i Filipstad och sedan när vi flyttade till Karlstad började han i Boltic Göta. Om jag inte minns fel så vann de SM guld någon/några gånger. Det var nästan en tradition i Filipstad att kolla på deras matcher och äta ”körv me brö”.
Nu, som ”gammal”, bor han med sin tjej Anna i Karlstad och deras hund Tingeling. Ja, alla mina bröder har hund. Vilket mamma inte gillar för hon är hyperallergisk.
Om man går in i deras lägenhet så blir man bländad, allt är vitt, ALLT! Förutom Tvn då.

Sist och minst (inte) kommer vi till Magnus, aka Schmidt. Eller ”Reprisen” som han gått under i nästan hela sitt liv. Han är nästan äckligt lik Robin på alla sätt och vis. Tills Victor upptäckte att pappa och Magnus såg precis likadana ut när de var i samma ålder. Han är 19år och lever sitt sista år som tonåring i sin nya, egna lägenhet och jobbar där jag tidigare jobbat (orderpack). Han gillar att rappa och göra låtar med sina kompisar. Meningsfulla låtar men ibland ganska konstiga låtar om ”spader Äss”. Han älskar även godis (så vart kan det komma från?), chips och allt annat man kan hitta onyttiga ingredienser i. För att jobba emot att bli fet, vilket han ibland tycker skulle vara mysigt, så tränar han på gym. Tidigare tog fotbollen och innebandyn all hans tid, men det har lugnat sig nu efter studenten och ”vuxen” livet. Schmidten är en otroligt generös person som kanske inte alltid tänker på sin ekonomi fullt ut. Han kan få för sig att ge bort allt möjligt till mig utan att tänka efter att han faktiskt behöver pengarna eller sakerna själv. Detta började tidigt eftersom han alltid ville bjuda på sitt godis, som även han hade smakat på.

Då jag och Magnus har bott ihop längst så tror jag att vi står varandra närmast av alla syskonen. Daniel och Robin flyttade helt när jag var 14 år eller något så Magnus och jag har bott ihop i 19 år (från det att han ploppade ut tills i höstas).
Att vara ensam tjej kan vara ganska tråkigt ibland men jag kan säga att det har varit bra vissa gånger. Ingen vågade ge sig på en tjej som hade tre bröder och var det något så hade jag nästan en maffia som skydd.
Men i och med att mina bröder har skaffat flickvänner så ser jag de som systrar, så den önskan kom i uppfyllelse. Även om jag kanske lite hellre ville ha en lillasyster. Men det löser sig nog när de skaffar barn.

Dagen före den där dagen ni vet

 

Idag klippte frisören av mitt hår då jag var så förbannad över att Victor lämnat mig här i Karlstad. I länet med äcklig dialekt.
Nej... Dåligt skämt. Men ja, hon klippte av mitt hår .. en bit.
Och det är inte så ljust längre heller, slingade det i champagneton igår.

Innan klippningen så var jag och kusinen på systemet och hjälpte till att tömma hyllorna nu inför jul och nyår. Har dock bara köpt till juldagen, orka ha en flaska "champagne" hemma...

Sitter nu och ser på ice age 3, har sett på två värdelösa filmer idag för att fördriva tid. Vill att idag, julafton och juldagen ska vara slut. Jag vill för fan att det ska bli nästa vecka! Gillar inte jul..
Mellandagsrean vore bra just nu, måste köpa underställ osv. Men självklart ska de dryga ut på det!!!

CIAAAAAAO

Flygande Jakob

Det är så sjukt kallt ute. Ska han/hon där uppe döda oss eller?
Fan om det vore 40 graders skillnad åt plus hållet skulle det vara 20 plus. Fatta vad gött.

Vi tänkte åka buss till mamma o pappa från haga men bussen kom aldrig.
Så köpte en bussbiljett i onödan, 22 jävla spänn åt Karlstads sugiga buss.
Och vi sprang hela vägen hit för att inte frysa ihjäl.

Nu ska jag laga flygande Jakob, Victor ska väl se på tv istället.
Sen kommer Lilla My och Dalil. Hon ska hjälpa mig att färga håret.
Tänkte på svart.

Ciao

Fjärde advent

Momijii

Igår var jag hos Lilla My och bakade macarons. Så gott, åt lite för mycket marängsmet. Momiii var med och tittade på samt började lyssna till namnet "fillidutt". Ni vet såna godisar med lakritssmak och banan i mitten.


från google

Våra macarons blev ju inte riktigt så här snygga. Men de var goda!


På kvällen skulle Victor och jag se på Harry Potter men vi orkade inte riktigt utan såg på "Halvblodsprinsen" istället. Men ikväll ska vi på Dödsrelikerna! Yeaaay.


Har varit iväg till Maxi med Schmidt, känns lite sjukt att ens lillebror får köra bil men inte jag. Vi har handlat lite saker till inventeringen imorgon. Sedan när vi kom tillbaka till mamma och pappa så har jag börjat rensa knäckplåten... Undrar om det kommer gå att rulla tillbaka till Halmstad efter nyår av sig själv?



Imorgon blir det jobb! Ska bli rätt kul faktiskt, längesen man träffade de.
Har dock inte fått sova någonting trots att jag inte haft särskilt mycket att göra. Blev ju sjuk av Värmland.

Okej. så vettigt var allt detta. Så ÄSBRA!

Gris-Björnen Bamse

Hittade Lottas Gris-Björn på 054.

 


Djungeltelegrafen är igång igen

Min mamma sitter här och berättar senaste nytt från Djungeltelegrafen.
För er som inte vet vad/vem/osv det är så.. kommer ni aldrig få veta det.
Det är iallafall lite som Gossip Girl, en person som berättar allt om alla, väldigt mycket är sånt man inte bryr sig ett skit om, pratar mkt skit OM de berörda, 95% annat snack handlar om pengar osv. osv. You name it.

Har suttit och pratat lite med mamma om datorn. Funderar på att köpa en ny MacBook Pro 13" och ska sälja min lilla, söta, vita MacBook. Har en spekulant troligtvis. Yeay.

Men ja. Sitter och dricker en latte med chokladsmak (självklart ska det vara chokladsirap eller annat diabetesframkallande i).
Ska snart ta tag i att skriva klart förändringsarbetet och självreflektionen, hämta ut ett paket osv. Sedan vid fem ska jag träffa min lillebror och baka. Ska bli kul :)
Sen något senare blir det att träffa Victor. Men först ska vi båda träffa våra bröder osv. det är faktiskt något viktigare, vi har ju ändå inte träffats på ... en månad eller nåt (minns faktiskt inte, men typ mitten av november). Så några timmar extra är ju skit samma.

Sist: Att sova i en 90säng var ju inte så hemskt, kändes lite trångt först men ja.. trångt kan jag ju säga ikväll istället när det kommer en något större person och lägger sig bredvid. Tänk att vi två ska sova i en 90 säng medan andra brukar sova i 180säng. Vi får alltså sova i en säng som är gjord för EN person. Börjar redan chippa lite efter luft (får öva), brukar bli rätt trångt och intryckt mot väggen.

Knövel

Ja alltid ska det vara något.
Först var tåget från Halmstad 20min sent. Okej tänkte jag, det är väl bättre än en timme.
Sedan när vi väl kommer fram så är tågen till Stockholm en timme sena + några andra.
Inte för att jag skulle med de.
Så sitter i väntsalen och väntar och ser att tåg från karlstad/trollhättan är ersatta med buss.
Då inser jag att det blir samma tillbaka och får panik!
Pissnödig som fan och en sjukt tung väska är ingen bra kombo i det läget.

Sprang till en bankomat och tog ut en hundring, gick till 7eleven och köpte en snickers för SJUTTON spänn! För att få toapengar. Bär väskan ner för trapporna och funderar på om det kommer bli min död, då jag var nära att snubbla x antal gånger.
Sedan ber jag en kvinna att vakta väskan, jag är rätt godtrogen ändå.
Efter det är det bara att bära upp väskan för trapporna, fick därmed mina muskelbyggnader bevisade.
För att sedan hitta bussarna.. fick panik och var på väg att missa skiten. Så frågade en på gobybus och hittade sen...

Fyra timmars bussresa senare och en enormt fylld blåsa så var man framme...
En timme senare än vad som stod på biljetten OCH buss istället för tåg. Jag skrev ju det, att det alltid står något på biljetten men det gäller aldrig.! Fast det var tydligen pga. en brand i Surte.

SÅ KLART! Ni vet som Petter säger.

OKej... Självklart ska man bli "sjuk"/sjuk när man ska åka.
(gillar inte ordet sjuk, det låter så offer)

Är hängig, snuvig, ont i halsen osv.
Jag som skulle träna och allt, blir så irriterad.
Men en positiv grej är väl att jag inte behöver vara ensam och inte orka laga mat.
Det får Värmland göra åt mig.
Och en annan sak är väl att jag med stor sannolikhet kommer sova på tåg #2.

Sen har jag en liten gissning över vem som saknar mig mest där uppe.
Schmidt! Han är väldigt ivrig verkar det som, då han skriver i min logg någon i veckan: "Snart, snart, snart :D"
Ja, nu får ni vara beredda på att ni får en bit av Johanna ett tag, typ en månad, så ta det lite lugnt med att sakna! NOT!

Ska packa klart nu, vilket även innebär datorn.
Så CIAO!

Home #2

Dag 9: ett ögonblick


Ett ögonblick som skulle kunna passa in
här är när Dominoeffekten kom till. Cyklarna som ramlade i domino utanför bibblan. Det skulle också kunna vara studenten, när man gick från en fas i livet till en annan. Men det skulle även kunna vara när jag och Victor bestämde oss för att bli tillsammans. Eller när jag åkte fyrhjuling för första gången (eller alla gånger förresten).

Men det ögonblicket jag kan tänka på just nu är i somras när jag var hos Victor i Dalarna och hade varit ute och fixat i trädgården och sedan går in och möter Victor som precis jobbat klart. Där står han och ler och frågar "Har du kollat antagningsresultaten?", vilket jag definitivt inte gjort för jag hade bestämt mig att vi skulle kolla det ihop. Men han var tydligen så ivrig så han kollade sitt utan mig och bad mig att kolla mitt. Innan berättade han att han kommit in på KTH vilket var hans mål, så då återstod mitt svar.

Jag har alltid varit lite elak mot mig själv när jag kollar sånt, med inställningen att jag inte kommer in någonstans. Men denna gång hände något och jag såg att jag kommit in här i Halmstad.
Det som hände då var att vi började skrika av glädje och sprang ner till hans föräldrar och mormor och berättade allt. Det kändes som att en stor klump i magen hade lösts upp, vi hade äntligen kommit in på det vi ville. Fast mitt var lite mer alternativt eftersom jag valt max antal program. Så detta var slumpen och en bra slump.

Efter det kom vi på att det var ganska långt mellan stälje och Halmstad. Så det var nästa moment.


Full väskaaa

Det ser ut som att jag ska flytta.
Bara så ni vet det.
Min stora resväska är skit full, ska be Danielle att sätta sig på den för den går inte igen.
Och det värsta är att jag ska ha med datorn också. Så ska låta väskan vara stängd i natt så att allt är ihop pressat och sen trycka ner datorn.

Har haft en heldag på HH.
Började 10.15 med seminarie i pedagogik sen testade vi Overaller.
Och eftersom det är så kallt orkade varken jag eller Danielle att dra hem så vi åt lunch och sov ett tag på en soffa i skolan. Sedan från 15 - 17 hade vi seminarie i förändringsarbetet. Så är skapligt trött.

Ska städa rummet imorgon innan jag drar och träna så att man kan sova på tåget. Åker 14.23 och är framme 20.00, om nu det går som det ska. Det står ju alltid en tid på biljetten men den brukar ju ändra sig.


Chop Suey!

Något folk inte brukar tro om mig är att jag älskar SOAD - system of a down, avanged sevenfold, 30 seconds to mars, bullet for my valentine och all annan sån musik. Lyssnade mycket på det i gymnasiet men slutade ett tag för att byta stil och inte bli förknippad med musiken/stilen.
Men, nu jävlar ska det bli metal/alternativt igen. Lite grann iallafall

bakis2

Ja.. så här mår jag idag. Smink från igår och hår som inte kommer gå att trassla ut.



På tal om ingenting alltså.
Har kännt mig full i stort sett hela dagen, det slutade för en stund sen. Tack och lov! Började nästan fundera över hur man ens kan dricka när man mår skit dagen efter?!

Har iallafall gjort några bra saker idag. T.ex lämnat tillbaka böcker, hämtat biljetter och fixat med mina pengar som försvann på SJ. Yeay!
Ska packa lite snart, diska och laga mat och sen klockan åtta ska vi i huset till kyrkan och se på Lucia. Småttingarna är klockan sex men orkar inte gå dit två gånger.
På tal om disk så var jag i köket förut när min granne kom och plockade ut tallrikar och allt möjligt ur sitt skåp, som var skitigt. Det såg så jävla kul ut så började skratta åt honom. Han sa att det var hans lilla gömma.

bakis1




Snurrig i skallen

JA men precis
här sitter jag snurrig i huvet och ska skriva någpt
kan säga som så att ja verkligen anstärnger mig att få bokstäverna på rätt plats

Har haft en skit kul kväll
blev ramad till puben av en tjej och sen bil hem.
träffade även shaka från karlsta, vi pratade ett tag innan bilen gick.
Men nu ska han plugga i ett annat land i ett och ett halvt åt.
känns nästan jätte tråkigt, det är ju ändå den enda karlstabon jag vet.

Kan även tillägga att de i mitt hus är bääääääst :)

Ps. Jag hängde mina extra tights på röret under handfatet på en toa på kårpuben. Så gör ja jämt, därför försvinner ala mina kläder.

Dag 7

Dag 4, 5 och 6 är ganska värdelösa enligt mig.
4 - Det här åt jag idag? - Vem bryr sig i det?
5 - Vad är kärlek? - Det orkar jag inte ens lägga energi på
6 - min dag - det är inte så intressant

Juldagen 2009


Därför hoppar jag till nummer dag 7. Min bästa vän.
Helt ärligt så vet jag inte vem som är det. Fast det finns en som ligger högst över alla andra.
Trots att vi aldrig kan ses, då hon just idag kommer tillbaka från Spanien där hon jobbat i två månader och direkt ska vidare till sitt hemland Colombia, så är hon nog den som står mig närmast.
Hon är inte bara min vän utan mina föräldrars, de gillar henne skarpt. Mycket beror nog på hennes humor och hockey-fanatiska del av huvudet.
Sedan att hon kan spanska flytande ger henne pluspoäng, främst hos mig eftersom jag älskar spanska. Denna människa är lite som Blair Waldorf (Gossip Girl för er som är lite ute), ytlig, ser gärna ner på andra och pratar även ganska mycket skit i vissa situationer utan att tänka sig för. Fast det är just det som gör henne till Danelita (Daniella). Hon är även besatt av stockholmare, helst från söder och hockey killar. Gärna allt kombinerat. Utöver detta så är hon sjukt duktig på att prata, man behöver inte säga särskilt mycket (förutom ”okej, ahaa” osv), så har man kommit upp i en timme på telefon ändå.


Innan Hoffmaestro i maj eller nåt

Vi träffades i sjätte klass, då hon nästan precis flyttat från Colombia till Kronoparken i Karlstad. Inte särskilt mycket att hurra för där. Men jag minns första gången hon fick vara med på gympan, hon gick annars i FÖK (förberedelse klass) och lärde sig svenska. Den gången fick hon för första gången vara med på vår lektion och då bestämde jag mig för att ta henne, hon skulle bli min kompis. Precis som alla andra klasser och skolor så var uppdelningen väldigt tydlig. Jag hängde med alla tjejer i min klass, trots att vi bestod av tre grupper. Men då jag kom från Filipstad så tyckte jag inte att någon var riktigt som mig själv. Därför blev jag så glad att det äntligen kom någon som var nästan exakt likadan (vilket upptäcktes lite senare).


Danni hos mig i somras

Daniella och jag blev vänner med en gång, tillsammans med Emy. Vi tre hängde alltid ihop, varenda dag, jämt. Man brukar ju säga att tre tjejer inte fungerar ihop, men det funkade faktiskt. Tills nionde klass då jag inte var i skolan särskilt mycket och vi gled ifrån varandra. Men sen i tredje gymnasiet så började Daniella och jag umgås igen. Sen dess har det varit vi. När hon inte pluggar i Orsa så bor hon hos mig, bokstavligttalat, hon brukar säga att hon bor där och att hon tillhör familjen. Vilket hon gör också, hon är som min syster som ser ut som mig fast tvärtom.
Inte nog med att hon kan umgås med min familj så går hon och Victor väldigt bra ihop. De är ett väldigt bra team när vi har varit ute, om jag är sur, eller bara om jag måste gå ifrån när vi alla tre umgås. Daniella är precis som mig en person som passar bättre ihop med killar, än tjejer, vi är nog lite killigare än alla tjejtjejer.

Hennes dröm är att bli tillsammans med en Kanadensare (inte den man paddlar i), helst ett hockeyproffs, bli rik och köra sitt race där borta. Hon har en nisch för hockey killar, vilket jag försökt få henne att inse att de inte är så snälla som de verkar. Men det är tydligen printat i hennes huvud, så kanske om fem år så får vi besöka henne i Kanada med sitt hockeyproffs.

Just nu verkar hon ha planer att bege sig ner till mig i Halmstad och vidareutbilda sig här på HH nästa höst. Det skulle inte gör något om hon kom hit, jag tror hon skulle bli förvånad över att det finns annat än hockey killar här i världen då. Typ de som inte kan uttala R ordentligt.

Som avslut blir det min favorit bild, som är ganska ful.



yr.no

Halmstad:
Lett bris, 5 m/s fra vest-nordvest

Skyet. Lett bris, 5 m/s fra vest-nordvest. 0 mm nedbør.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över att behöva åka till värmland där det ska vara från -4 till -15 de kommande dagarna.


Har inte sovit så jätte bra inatt, upptäckte att det faktiskt var lördag idag och att det bara är några få dagar kvar. Och det är lite för mycket att göra innan jag åker.

  • Läsa klart 2,5 böcker
  • Skriva klart förändringsarbetet
  • Förbereda inför två seminerier som är på tisdag
  • Packa
  • Städa lägenheten + köket
  • Vara yr i huvudet
  • Testa overall
  • Prata med sj som tog mina pengar
Det går inte så bra ihop..

HUNGRIIIG - väntar på tacos som aldrig blir klaart ju


Äsbra

Jag har verkligen börjat få något fel i huvudet
har gått upp tidigt tre gånger denna vecka för att träna.
Fast det är väl positivt.

Har även upptäckt en katastrof i mitt ansikte,
fräknarna är borta. Det finns bara några få kvar.
Det måste ju vara pga. vintern som gör att man blir blek

Just ja, var på lägenhetsvisning igår.
Den var jätte mysig, på fjärde våningen, tre fönster varav ett var fransk balkong vilket gjorde att man hade bra utsikt.
Men.. den är 21,6 och toan är gigantisk jämfört med min, vilket gör att lägenheten är alldeles för liten. Den jag har nu är 22 men eftersom jag varken har kök eller en gigantisk toa så är lägenheten rätt stor ändå.
Fick nästan klaustrofobi känslor i hans. Plus att min säng kanske inte riktigt passar in då den är stor.
Men annars var den verkligen perfekt, men riktar in mig på en 28 istället.

Joskam innan operationen, de hittade inget fel så antar att hon fortfarande ser ut så.


Jaja. så mycket har jag att skriva om.
Ska till gymmet nu.
Sen träffa Danielle och förbereda inför seminariet på tisdag
Sen på kvällen ska vi ha tacoskväll där uppe och sedan discobowling!
CIAO

Dag 3: mina föräldrar

Nu kom vi till dagen då man ska skriva om sina föräldrar, och jag vette fan vad man ska skriva. 
Först och främst kan jag tala om att de har varit tillsammans sen mamma var 16 och pappa 19. Nu är det 34 år sedan och de har varit gifta i det minus 10. Det är ganska sjukt att man kan vara tillsammans så länge.

Min pappa är en sk. träningsidiot. Ni vet såna som inte har några gränser. Han brukar cykla till jobbet halva året. Och hans jobb ligger inte fem kilometer bort eller så utan fyra mil. Det tycker han är bra motion och en bra start på dagen. Utöver detta kör han spinning, springer, går med sin stegräknare, simmar och allt annat man kan komma på. Och då syftar jag inte en sak om dagen utan han blandar gärna så att han är helt död när han ska sova. Man kan faktiskt tro att han är död när han sover, förutom när man hör hans snarkningar, då vet man att han lever.
Men han tränar allt förutom magen. Han har faktiskt en ölmage, ni vet sånt äldre får med åren. Vad elakt detta kan låta då. Men i och med det kommer vi in på nästa sak om pappa Pelle. Han har humor, han skämtar om allt och alla. Han har alltid något nytt att imitera eller berätta.
Något folk brukar kommentera om pappa är att han inte svarar ”Hej det ÄR Pelle” utan ”Hej det VAR Pelle”. Då kan han få följdfrågor som ”så du var Pelle, vem är du nu” eller ”är du död?”.
Han har en lördagssyssla som börjar klockan sex på morgonen (ingen sovmorgon). Då är det nämligen Naturmorgon på radion, tillsammans med det i öronen går han ut och går i två timmar.

Han gillar att prata i telefon, fast det vågar han inte erkänna. Han hatar nämligen att svara i telefon så det får alltid någon annan göra. Och blir det han så suckar han rätt djupt. Men han är lite speciell, för jag undrar om det inte slår slint i huvudet på han vissa dagar. För han har sk. ”Telefondagar”, då ringer han allt och alla och pratar på.
Lite mer generellt så är han ornitolog, fast på fritiden, han kan alla fåglar på latin och åker gärna ut mitt i natten och lyssnar på fåglarna (eller grodorna ibland). Han arbetar med företagshälsovård på Billerud i Grums. Ni vet säkert vart det är om ni åker igenom för det luktar skit!



Över till mama, ja med ett m. Min mamma är nämligen Italien fanatiker. Hon älskar allt som har med Italien att göra, även politiken (nej). Hennes dröm är att flytta dit och leva precis som hon vill med olivträd, vinodling och ett fint hus.
I början av mammas Italien fanatiska tid, då hon pratade en massa italienska, så tyckte vi att hon pratade finska. Det låter ju rätt likt faktiskt.
Annars är mamma en väldigt envis människa, tvärtemot pappa som är som en liten toffel ibland. Hon älskar att resa (vilket pappa måste ha ett års förberedelse för), men det blir alltid till Italien numera. Eller så åker hon till en kaffeaffär och kollar in det bästa kaffet till sin älskade espresso maskin. Ibland så tar hon en cappuccino på stan och bedömer den, det är ganska kul att se. För är den inte bra så talar hon om det för personalen. Det är nämligen så att Karlstads bästa barista café stängde för något år sedan. Så Kaffe kulturen är utdöd, trots Löfbergs Lila fabriken. Nu finns bara Waynes, TRE st inom en area på 100m, och espresso house osv.

Mamma är utbildad bergsprängare via bergskolan i Filipstad. Hon var ofta borta när vi var små. Eller det kändes som det. Men hon bodde i Borlänge ibland och en lång tid i Gällivare. Efter den utbildningen arbetade hon på Svenska mineral ett tag och sedan på Vägverket. Sedan i åtta år till förra året jobbade hon på SMA karbonater, där hon jobbade som säljare för kalk och andra mineraler. Där kunde hon få samtal från konstiga gubbar som ville köpa kalk för att äta. Det var bra för magen enligt dem.
Numera har hon ett eget företag i Karlstad där hon gör om avfall till användbara produkter för att ta hand om miljön lite mer.



Om jag ska jämföra mamma och pappa så kan jag säga att mamma är lite mer manlig och pappa är den kvinnliga i förhållandet. För mamma älskar hockey, pappa hatar hockey. Mamma älskar teknik, pappa fattar ingenting. Mamma är oftast den som bestämmer, pappa hänger på. Och så kommer vi in på genus här, vilka förutfattade meningar man har.
Och hur blev jag som jag blev? Jag får ofta höra att min faster och jag är jätte lika. Folk har till och med trott att jag är hennes dotter. Men så är det inte, men man kan ju förstå vilken sida jag är mest lik utifrån det. Nämligen pappa. Vi är sex stycken i min familj och vi är verkligen uppdelade tre och tre:
Pappa - Daniel (äldsta) och jag
Mamma - Robin (näst äldst) och Magnus (lillebror)

Teenage dream

Denna killen (som numera är skit känd pga detta) har verkligen förstört många låtar!
Så fort jag hör låten så ser jag han sitta där och mima.


Dag 2: Min första kärlek

Detta ska tydligen handla om ens första kärlek. Men vad menar man då? Menar man den första kärlek som man trodde var kärlek eller menar man den första kärleken som var den första riktiga kärleken?

Ärligt talat så kommer detta inte bli särskilt bra då jag var en sk. player som liten. Jag var ihop med alla, flera gånger, ibland flera samtidigt (rekordet var fyra). Ett av rekorden var nog 11 gånger med samma kille som jag tyckte var kärlek.

Men om man nu ska gå till ”kärlek” så var nog min första kärlek en kille som var från alla möjliga länder, tyckte jag då. Men eftersom jag varken har lust eller något att skriva om detta så stryker vi det lite.

Så då har vi Mr V kvar, som han gick under ett tag i början. Eller ”Cheeseburgar-mannen” som jag kallade honom efter första gången vi träffades. Denna människa såg jag som en ”söder kille”, med backslick och allt, vilket jag av någon anledning tyckte var snyggt. Fast det visade sig lite senare att det verkligen inte var så. Han pratade ju dalmål och hade en frisyr med snelugg, vilket verkligen inte söder backslickarna har.
Det är nämligen, tadaaa eller något, Victor jag menar.

Vi träffades hösten 2008 på ”Ankan” i Karlstad, det var en slump (vilket man kan säga om allt). Det började nog med att jag och en kompis välte ut hans öl vilket gjorde han skit sur. Fast jag tänkte ju inte direkt på han just då utan bara hur arg han var. Men till slut så möttes vi på balkongen där han kallade mig för ”Grums” eftersom vi pratade om gymnasiet. Sedan lärde jag mig att han stavade sitt namn med ”C” och inte ”K”, för det var häftigare med C. När det stängde gick vi till Donken för att han ville ha Cheeseburgers. Där köpte han tre stycken, därav namnet. Och eftersom jag var vegan på den tiden så var det en väldigt konstig upplevelse eller vad man ska säga. Att någon kunde äta så mycket kött.
Vi bytte aldrig nummer eller så med varandra så nu kan man nog tycka att det var konstigt att vi möttes igen (om inte slumpen finns). Men den delen behåller jag nog för mig själv, för det kan kallas ett mysterium eller en sjuk händelse.

Andra gången vi träffades var kanske inte så jätte lyckat eftersom jag inte minns särskilt mycket. Mina kompisar säger att jag var så nervös så hade druckit en halv vodka (350ml) vilket resulterade i att jag inte såg någonting, kunde inte prata och fick spy så fort vi träffades i princip. Undrar hur han stod ut med det, en tjej som är dyngrak och spyr?

Jaja, några veckor senare blev en + en = två, som man så fint brukar säga. Sedan dess har vi varit tillsammans och två år har gått.
Men vi hade faktiskt ett avbrott på fyra dagar, om ens det, då vi skulle flytta och bestämde oss för att göra slut för att vi inte orkade med distans. Men det var inget vidare att leva som singel, inte när man fortfarande tyckte om den andra och allt hade varit jätte bra till slutet, så vi bestämde oss för att försöka igen kvällen innan jag flyttade.
Nu lever vi i ett 50mils distansförhållande. Detta var en total omställning då vi har bott med en kilometers distans innan. Fast vi har övat ganska mycket kan man nog säga. Han bor i dalarna på somrarna och jag har jobbat vilket har gjort att vi inte kunnat ses på tre veckor eller så.

Distans är väl inte direkt drömmen i ett förhållande, det är jobbigt men samtidigt så är det ingenting jag tänker på jämt. Man lever ju olika liv och skolan tar upp all tid. En sak som är ”positivt” med distans är att det blir roligare att ses. Fast visst suger det att inte kunna ses, inte ens en gång i månaden vissa gånger, men vad kan man göra åt det?

Om man nu ska säga något som gjorde att man blev ”kär”. Så är det nog hans dialekt - dalmål, jag gillar dialekter (dock inte värmländska eller djup 08). Och skrattet. En annan sak är väl hans personlighet, såklart, han är nog den mest omtänksamma som finns och man skulle kunna säga att han är min bästa vän, eller han är det. Vi har samma humor, musiksmak och filmsmak. Vi gillar att äta pizza eller kebabrulle dagen efter fyllan. Som att detta är så intressant att veta. Men intressen är ju en av de viktiga "ingredienserna".

Och som avslut kan jag säga att vi, liksom alla andra, har upp och nedgångar. Men utan detta så har man väl inget förhållande? Det hör ju till och gör allt starkare när det väl löser sig.

Jag vet att många har velat se kort på Mr V men det blir inga. Tänker hålla honom lite hemlig, som Molgan, Alfons vän.

Dag 1: om mig

Egentligen så ser jag ingen anledning att skriva om sig själv. Men vad kan man säga? Jag är värmlänning vilket många tycker är ganska kul. Det är tydligen en väldigt omtyckt dialekt, men själv hatar jag den. Jag gick gymnasiet i grums, ni vet "Bröllopsfotografen", och anser nog tyvärr att det var ett misstag. Fast samtidigt var det kul eftersom man fick se sig om i världen. Vi var på europatågluff och i Indien.


Annars kan jag nog säga kort sagt att jag har gått från att vara en ganska mörk person utan att se något bra i livet till att vara en person som ser allt positivt. Jag ser ingenting som negativt längre, tom att gå upp tidigt och gå till HH i det kalla snövädret är helt okej. Det känns bra att gå till skolan och plugga och göra alla "tråkiga" saker i hemmet osv. Man får ju se allt positivt för att kunna klara det. Jag tror faktiskt inte man klarar särskilt mycket om man går in med en negativ syn på det hela.



Om man skulle ge sig själv ett namn utifrån allt så skulle jag nog kallas för "svampen". För är det något jag är duktig på så är det att suga åt mig saker, inte bara alkohol, utan även ord, musik och allt annat. Men om man ska återgå till alkoholen så har min tonår mest bestått av lite för mycket spyor och blackouts. Som tur är så har mina föräldrar inte bannat mig från att gå ut, utan mest skrattat åt mig när de fått hämta mig lite här och var ibland. En sak att tacka alkoholen (och mig själv) är den förstörda studenten som slutade med en aspackad johanna klockan åtta och ett handfat på ankan som fylldes flera gånger. Efter det så har studenten blivit lite jobbig, jag tycker det är jobbigt att se och höra om allas perfekta student.

Jag har även varit Vegan i fyra år, lite mer egentligen. Men för två år sedan, på nyår, så fick jag för mig att smaka en cheeseburger på BK. Efter att ha spytt pga. den så bestämde jag mig för att börja äta lite kött. Så .. jag har gått från att ha hata kött (alla slag) till att älska Bacon. Det är något folk brukar skratta åt för det är ganska konstigt egentligen. I början här i Halmstad (och när jag jobbade) så bestod min kost av Bacon, bara Bacon i princip. Och egentligen förstår jag inte hur jag kunde leva utan kött, mjölk, CHOKLAD och alla andra animaliska produkter i drygt fyra år.



Tydligen ska jag skaffa barn snart. Det är väldigt många som tycker det eftersom de anser att det kommer se kul ut med mina pinnar till ben. Men det är nog inte riktigt läge för det nu. Kanske när man är 25 eller något, låter mer rimligt.
Och om jag fortsätter med min livsstil kommer både jag OCH josefin rulla fram om några år och kanske blir vi diabetiker och infertila på köpet? Nej så illa är det inte. Men man kan säga som så att vi inte riktigt lever som hälsopedagoger direkt. Fast vi gillar det. Varför ha krav?



Jag hatar när folk säger till mig hur man ska äta, träna eller bara leva. Därför tror jag att hälsopedagog rollen är ganska motsägande. Men det kanske även har med att göra att jag faktiskt vet hur man ska äta och träna. Jag ogillar att sitta med folk som sitter och pratar om vad man inte ska äta i dagens samhälle, hur onyttiga saker är eller vad man blir tjock av. Det är bara något folk tror på, jag tror mer att allt är individuellt och även rätt mängder. Allt ska vara lagom.
- Utan godis dör man. Bara så ni vet det. Vill man sluta som Anna Anka och hennes motto att mat inte ska smaka gott utan bara vara bränsle så får man det. MEN jag tror ens liv kommer vara rätt surt.

På tal om detta så minns jag i fyran när min lärare sa till mig och en kompis att vi skulle bli feta någon gång i framtiden. Vi åt godis fler gånger i veckan än endast lördagar och hon sa att detta skulle visa sig med åren, att det lagrades just nu. Det är något jag alltid haft i baktanke under min tonår, men som ni säkert har sett så har detta inte visat sig än.
Och dum 10 åring som jag var så hade jag även sagt till denna lärare att jag skulle börja röka hasch för att det var coolt att bränna alla hjärnceller, jag ville vara tom i huvudet. Detta är nog förklaringen till att hon tyckte att jag var lite bakom flötet. Men jag menade inte detta utan var nog bara lite knövlig i huvudet.

30 dagar

I brist på annat, eller ja... ska väl plugga egentligen men, så tänkte jag göra den där listan som alla har. "30 dagar".

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Lägenhet lägenhet lägenhet TORN

Jag kollar alltid mailen det första jag gör på morgonen
Och idag var det fan det bästa mailet på länge i inkorgen!
Är en av de fem som blivit erbjuden en lägenhet i TORNEEEET vid Nyhem (campus).
Ska förmodligen på visning inom de närmsta dagarna (förhoppningsvis idag för jag vill ha med bedömmarna Joskam och Dankje!).
Är så hyper och skit vaken av allt som hände nyss så ska iväg och träna mig lite mer klar.

TJINGELINGELINGPLING

Någonting kanske.

Har bytt lampor! Helt själv också!
Blev helt yr i huvet av att stå och titta upp så länge, på en stol dessutom. Fick för mig att jag skulle ramla baklänges.

Det blev ingen träning igår och säkert ingen idag heller. Har skit ont i magen, känns som att jag ska spy. (intressant.. men tror det är avocadon, brukar må konstigt av det.). Så får plugga istället. Men imorgon bitti då jävlar blir det gym!

Har kommit på en massa saker som jag önskar mig i julklapp (brukar inte önska mig saker men i år får ja la göra de då). Smink vore väldigt bra. Dock inte NOUBA för deras ögonskuggor tål jag tydligen inte.

Längtar till mellandagsrean för då ska jag köpa lite mer träningskläder, behöver ett par tights till. De jag vill ha kostar 950kr.. så njaeee. Hur fan kan ett par tights kosta så mycket?
Ska även köpa nya ...kläder och smink.

För er som bryr er så har jag beställt en svart kajal (TILL, samlar fan på det), men det är glitter i den. Så NYÅR here i come.
Och så vill jag ha en trippeltång, håret får volym och blir lockigt, såna lockar man inte har.

Tror nog det är lite fel på mig men igår hade jag tråkigt så har bestämt juldagsoutfit och nyårsoutfiten. Samt börjat klippa sönder/fixa en klänning som är så sjukt tråkig.

Och... tror faktiskt att jag börjat få lite separationsångest. Hur ska det gå att inte träffa Joskam och Dankje på en månad?! Joskam och jag var idag på vår vecko-matshopping för sista gången för i år! Hon åker på torsdag till operationsbordet där de ska skära lite i henne. (förlåt om du blir lite mer nervös nu) Näää alltså det känns inte bra alls.

black


black by xjurkelized featuring h&m tops

Trouve Leather Pants
$278 - nordstrom.com
Leather pants »

 

Sko - Kl
50 EUR - nelly.com
Shoes »

 

Marc by Marc Jacobs Gold-plated logo watch
$225 - net-a-porter.com
Stamped jewelry »

 

H&M black transparent shirt
hm.com
H&m tops »

 

H & M Shop Online
hm.com
H&M blouses »

 

Chanel Classic Flap With Chain And Charms
bagaholicboy.com


 


Coldplay

Eftersom jag varken lyssnar på radio eller ens har en tv här så får man informationen som spotify inte har än via andra människor.
Coldplay har gjort en jullåt. Här är den!

 

Det blev ingen träning idag. Känns nästan lite jobbigt för jag vill ju öka muskelmassan ju!

Och snart är det jul, vad fan ska jag göra då? Har bara fem dagar kvar på Sats i karlstad och ska ju vara där till den 15 januari typ! Eller ja nästan... ska hem igen i början av Januari en stund.


Har iallafall storstädat så lite "träning" kanske det kan ses som. I mörkret dessutom! Har inte orkat eller ens kunnat köpa en ny lampa idag...

 


Sen måste jag säga att min brors lägenhet är skit snygg (Han har visat mig runt på Skype.).. kanske även för att han har typ samma möbler som sin syster JT. Men det kanske är sant att man är en förebild för sina yngre syskon, inte vet jag.

 

GOD NATT


Andra advent

Godmorgon!
Jag vaknade nyss, var tvungen att sova igen hela veckan.
Så.. jag har sovit i tolv timmar. Det är väl inte särskilt bra.

Idag är det andra advent, vilket inte direkt känns.
Men istället för att bara äta mackor till frukost så blir det en lussekatt också.
Vilken lyx alltså.

Ena lampan i mitt rum gick precis sönder, själva huvudlampan. Så måste gå till stan och köpa en ny.
Ska bli intressant att se hur jag ska få ner lampan och byta den...
Den är ju en bit upp och är asstor.

Men okej, har ingenting att säga. Ska träna senare, var där igår och körde pass 1 och har ökat igen!
YEAY.
ciao

Röd solhatt

"Extrakt av ört av röd solhatt"

Har de tagit en bit av en solhatt som är röd eller?

Först loppor för att få röd färg på zoo aporna och nu en röd solhat.

Bara undrar...


JAG HAR MENSVÄRK!

Inte jag utan hon, Kräk-Eva

Vet att klippet är ganska gammalt men ärligt, detta slår ju "arga flickvännen" tusen gånger om.


Sista klippet är lite mindre kul, fittan hinna.


Fredagsmys...

... på bibblan!
Har ni testat det eller?

Vi har suttit på bibblan sen tio och pluggat, nu är det bara två timmar kvar! Sen stänger de.
Men har kommit in någon fas där jag inte kan sluta plugga, så kommer säkert fortsätta hemma. Det låter ju förjävligt men är så stressad eller mer motiverad till att läsa klart alla böcker, så RETen och alla andra examinationer kan gå bra.

Vi var precis i caféterian och köpte kaffe med lussekatt (som inte smakar någonting) och han killen sa åt oss att sluta plugga och gå hem. Det är tydligen inte bra att plugga så mycket, enligt han. Undrar om han tror att vi inte har något liv?
Visst det kanske inte är så mycket till liv om man pluggar från morgon till kväll men om två och ett halvt år så kanske vi tackar oss själva för den tiden då vi slutade leva och pluggade istället. Inte vet jag.

... På tal om något helt annat så åker jag till Karlstad den 15e och allt jag kan säga med det är : KÖÖÖTT!!!

It´s so fluffy i´m gonna dieee

Hahahaa
Jag är nog för övertrött, har pluggat typ hela dagen till åtta.
Har kollat på samma klipp flera gånger och kan inte sluta skratta.
Den här filmen SKA vi se!
Jag vill nog adoptera Agnes !
VARFÖR skaffade inte mamma och pappa en sån unge?!


Superman

Har börjat fundera lite, bor stålmannen under min dusch? Eller har han gjort det?

 

Ibland känns det som att man drömmer för att inte glömma saker, eller för att bli påmind. Imorse skulle jag gå upp åtta för att vi skulle plugga 10. Men jag drömde att jag hade ställt om klockan så att jag gick upp senare. Men då vaknade jag och började fundera om klockan verkligen hade ringt och tittade på klockan. Den var bara halv åtta men jag hade fått ett sms om att vi inte kunde ses förrän fyra istället.
Så det var ju ändå något drömmen ville få fram.


Funderar på att äta frukost och sen träna. Men känner mig rätt "mör" efter gårdagen, så vi får se.


Ska iallafall råplugga i 13dagar till, kanske flytta in till bibblan. CIAO.


RSS 2.0