Harry Potter världen var i stan

Igår kom Harry Potter bussen förbi stan. De tyckte att vi var för bleka så vi fick inte åka med.



Josefin tycker att jag har konstiga frågor

Josefin köper hellre pizza och cola än nya strumpor.

 

Igår när vi såg på twilight så ställde jag nog hundra frågor. Okej, inte hundra. Men väldigt många per film! Och det är inte frågor som hon kan svara på ens. Så hon bad mig att skriva ner alla frågorna till slut.
Som ni säkert vet så tänker jag väldigt mycket, ja jag kan sånt. Jag analyserar alltid saker som händer, då menar jag inte tönt saker. Utan mer vetenskapliga saker.

Här är några av frågorna från twilight:

  • Undrar om han (Edward) borstar tänderna?
  • Är de rika (The cullens)?
  • Men vill man verkligen leva så länge? 109 år liksom. Vad gör man med tiden?
  • Fryser vampyrer?
M.M.

Kan även berätta att vi skrek ett antal gånger i filmen, så våra fjortisfasoner fortsätter. "Nu kommer det häääääääääääär!". Och jag som inte ens gillade de filmerna!

Jag tror även att Josefin tror att jag förstår allt hon menar eller tänker. För igår sa hon så här när hon skulle förklara en sak: "Du kommer ihåg det! Du vet när de zoom zoom 2gether! Brum brum?". Hon menade när de åkte till italien! Vem fan fattar det?!

På tal om något annat så har jag äntligen fått Josefin att förstå varför jag älskar ris. Jag vet inte hur många gånger jag sagt att jag älskar ris. Och hon har inte förstått varför riktigt, för ris är ju ris. Men i lördags så fick hon mitt grötris (vilket är dret gött) och hon började då förstå! Tack!!!


How did we get here?



Tanken var att vi skulle gå ut igår men ingen orkade. Så Josefin och jag tog en promenad till Bolmens för att jag skulle få se hur det såg ut där vi var. Jag trodde ju att vi var i ett garage någonstans fast vi i själva verket var under ett partytält.
Sedan gick vi hem till Emma där Michaela och Emma bakade rabarberpaj till oss alla. Fick även mitt paraply som var borta.

Idag har vi varit ute och gått, ätit pizza och sett på twilight filmerna, det hela tog sex timmar. Vi började halv fyra och det var slut halv tio. När jag gick hem kändes det jätte konstigt att vara utomhus.

Ska väl sova nu. Men jag som verkligen hatat Twilight har blivit totalt omvänd och kan inte sluta tänka på det! Fyfan för den jävlen, cirklen slutar aldrig snurra. Jag vill också ha Edward och Jakob!

Slip tajt

Dagen efter

Igår hade vi avslutning i skolan, eller vad man ska kalla det. Efter alla redovisningar så fick vi fika av lärarna (de fick orkidéer av oss). Och Olov var jätte glad över att de hade bullkransar. På tal om ingenting.

 

Efter skolan, gymmet (som tog 10minuter) och lite nedvarvning så var JJD (josefin, johanna och danielle) hos mig. Vi gjorde Daiquiri, men det var inge gott. Romen vi köpte var inte alls god! Sen drog vi vidare (efter tusen ombyten) till Emma och träffade de andra.


Jag tänker inte kommentera kvällen/natten alls för jag minns inte så mycket. Blev av med min hatt och mitt stora paraply. Men som tur är så har jag hatttjuvens nummer.

Vi var på Bolmens också men det förstod inte jag förrän vi var hemma igen.

 

Och så här såg det ut imorse.

 

Josefin och jag har druckit jordgubbssmoothie som jag gjorde, för att få i oss lite vitaminer. Nu ska vi till Maxi och handla lite till kebaben som vi ska äta senare. SEN ska vi fixa oss och dra ut igen! YEAY!
Ciao

Jag vill inte gå till skolan idag

Idag är det sista dagen i skolan och den ska ju givetvis avslutas med redovisningar mellan 09.15 - 15.00. Känner verkligen att motivationen är på topp..
Vi är första gruppen och varje redovisning ska ta en timme, så hej tråkiga dag!

Kan ju även tala om att jag är något dum i huvuvdet för tillfället. Äter gröt med banan och något jag inte skrev igår om banan är att jag brukar få fruktansvärt ont i magen av det. Hade ont i magen i två timmar efter det igår när vi gick till stan. Och sen blir jag skit tråkig och lite småotrevlig också. Så om jag står ihopvikt på redovisningen så hoppas jag att någon ber mig att sätta mig ner faktiskt.

Ska äta upp gröten nu och sedan välja kläder, vilket kommer ta ett år (har bara 25min på mig dock). Ciao.

26/5 2011



100% nyttig

Idag har jag ätit en banan! Det är nog det bästa och nyttigaste (utöver ägg, bulgur och bönor) som jag ätit på cirka två månader. Ni vet väl att man blir som banan ett eller två om man käkar banan va? Nu vet ni detta, så skriv upp att jag ätit banan idag så informerar jag när det händer igen.

 


Kom precis hem från skolan, vi skulle mötas nio men Danielle var den enda som var där. De andra kom klockan tio. Och då hade Josefin mentorssamtal, sen var det min tur. Jag tror vår mentor insåg att vi gör allt ihop. För hon pratade tom om Josefin på mitt samtal och tvärtom.


Vår uppgift från henne är att göra ett förändringsarbete tillsammans i höst för att sluta skratta och vara så ofokuserade på föreläsningarna. Alternativet var att inte sitta bredvid varandra. Det är upp till oss själva eftersom vi läser för vår egen skull, så det är inget de sagt. Utan som vi insett själva. Nu låter det som om vi är 14 år, men det handlar inte om den typen av "fjanteri" utan att vi är väldigt mycket för våra kalendrar och allt som sker efter skolan.


Nu ska vi gå till stan och kolla på nya löparskor, dimmdricka/fnitterdricka och restauranger.

CIAO


Dumpad pga. Mercedes.

ICA har börjat dra in på fyllningen i förpackningarna på senaste tiden. Här ska man tydligen köpa ett sex pack chokladbollar men med endast fem i. Och jag LOVAR att det inte var öppnat (det var inte jag), det var vakuumförpackat! Så maskinerna kanske borde rustas upp lite.

 

Efter skolan så drog Josefin och jag hem till henne för att se på det sista avsnittet av Glee denna säsongen. Folk borde filma våra reaktioner när vi ser på detta för vi är som två fjortisar som träffar sina största idoler. Vi skrek när Finn och Rachel kysstes, vad hände där egentligen? Då menar jag inte skrik som i "åååh" utan "AAAAAAAH" som tretton personer.

 

Sedan så krossades mitt hjärta mot slutet när Sam blev tillsammans med Mercedes! Jag blev dumpad av min Glee-favorit! Livet kommer inte vara som vanligt efter detta, känner mig fruktansvärt ledsen.

 


SATS!

Jag fick faktiskt svar av Sats (hahaha): "SATS står inte längre för något utan är ett namn i sig. Tidigare ägare har låtit det stå för Scandinavian Aerobic Training System"

men det förklarar inte klicken på flaskan.

M&Ms

 

Idag hade de M&Ms för 13 kronor på Maxi, de kostar 30kronor annars. Jag har aldrig smakat på de, eller jo en M&M när vi var ute och reste med klassen i gymnasiet. Men det räknas inte, så köpte en påse. Och så här kul kan man ha med de!

 

På PBL arbetet tidigare idag så körde vi hänga gubbe (vi gör så mycket på arbetet.) och Josefin och Danielle var ju självklart tvungna att ta världens längsta ord. De valde "Förmedlingspedagogik", självklart ska det vara pedagogiskt under tiden.

Vi ska snart dra till gymmet och köra lite. Men först blir det att fixa klart med tentan och sedan förbereda inför samtal imorgon. YEAY!...
Josefin och jag har kollat igenom varandras tentor och hur många av er människor där ute får detta med rosafärgad text i sin tenta + en massa smilies ? "Glöm inte att kolla igenom men, man, och, eller. Samt punkter och kommatecken och meningar åså. Annars jättebra. PUSS :D" Inte många tror jag, men det får jag :D

Skins



När "Skins" började för några år sedan så kollade jag alltid på det. Även säsong två osv osv.
Men det nya skins som börjat på MTV är ju en kopia av det första Skins, bara med nya och yngre skådespelare. Det är exakt samma story och namnen är desamma. Det suger verkligen röv!

På tal om något annat så vet jag inte vad som hänt. Innan och på gymmet så var jag (och Josefin) skit trött, orkade inte värma upp ens. Men nu när klockan är halv elva så är jag jätte pigg och sitter och pluggar. Det är väl rätt bra, fast vi börjar nio imorgon.. Så måste försöka tvinga mig själv att somna vid tolv i allafall.

CIAO

Vi borde satsa på att bli bra hälsopedagoger

Jag har en fråga!
HUR kan man döpa en gymedja till SATS? Ärligt talat?!
Jag har letat efter förklaringar men det finns ingen, så nu har jag även mailat. Måste bara få ett bra svar på detta för det är ju inte världens bästa namn på ett gym...
Vi har pratat om detta på PBLarbetet idag och det hela slutade rätt dåligt. Ni får inte ens veta vad vi sa.

Och till Josefin:
1999 blev Sports Club en del av SATS. De måste ha missat något under den processen.

Vi har precis varit och tränat, som vanligt, och jag hoppas verkligen att jag kan få lite träningsvärk! Får aldrig det längre, men har precis börjat köra tre repetioner istället för två för att kroppen ska få känna att den lever något mer än vanligt.




Förtidstanten JK

Idag är det en månad kvar tills jag blir förtidstant!
För att "fira" det så tänkte jag lägga in några bilder från Indien. Varför just Indien vet jag inte.

 


Vad?

För ett tag sedan så skrev jag om ägg, att jag skulle ge det en chans till. Och jag har gett det många chanser nu, äter det i princip varje dag efter träning. Så jag tror att detta faktiskt hjälpte min mage endel, för nu accepterar den kycklingboet. Tror jag iallafall, om jag faller ihop av magont någon dag så kan det vara pga. äggen, men man måste ju prova för att få svar eller hur?

På tal om något helt annat så börjar jag bli skapligt irriterad på att varje gång jag skriver "man" eller "men" så vill jag ändra det. Mestadels för att man (ni ser) inte ska skriva så i en tenta. Fast men och man är ju världens bästa ord, jämt efter "jämt" då.

Funderar på att skaffa mig denna look igen. Vill likna en bratzdocka, det vore ju faktiskt rätt coolt.

Eller typ orangehårig?

 

Okej så här mycket har jag att göra just nu. Är skit uttråkad! SÅ HEJ DÅ!


Olle ute i skogen gick!


Detta trodde ni inte om mig va? Att jag kan skita i att diska och städa? Pedanta Johanna dog nog förra året tror jag.

Jag har iallafall tagit tag i diskberget här hemma, så man äntligen ser diskbänken! Fast för att få vara lite elak så kallas nog inte detta för diskberg utan en diskhög, om man ska jämföra med Schmidtens forna berg hemma.

Idag har vi varit i skolan och skrivit en massa på arbetet men när man är nio stycken i en grupp så går det väl inte så jätte bra. Det är sjukt svårt att vara nio (tjejer). Jag och Josefin sitter mest och pratar om annat, typ om träning och allt annat som kommer i huvudet. Detta är inte bra!

Nu ska jag äta lite makaroner snart innan vi drar till vårt älskade gym ! Jag har laddat hem en app som heter "shapeUp". Den visar hur mycket protein, kolhydrater och fett man får i sig per dag. Och hur mycket man har kvar till att fylla hela det dagliga intaget. Jag ska INTE missbruka denna app utan bara ha den för att se till att jag äter tillräckligt mycket protein, eftersom jag är rätt dålig på det.

Tjingelingelingpling!

Sist gång, en sista gång


Godmorgon, jag känner mig ungefär som på bilden!
Jag tänkte bara skriva detta:
Det ska bli skapligt gött att gå dessa fem dagar i skolan, redovisning på fredag hela dagen och plugga hemma utöver det FÖRATT vi slutar på fredag!!!
Egentligen slutar vi den första juni men vi tänkte lämna in tentorna senast fredag!

Så vad vill jag få fram av detta då: Jo, det ska bli skönt med tre veckors sommarlov innan jobbet OCH jag ska sola sönder för alla er som inte får sommarlov!

Nu måste jag fixa mig. CIAO!

Hahaha Momijii första dagen i KD.

Detta var då?

Så här äter jag choklad. Nu vet ni det. Brukar dregla ut det över hela mig själv, det är ju för gott.

Tidsfördriv som blev ett mästerverk? Brukade måla blommor så in i h*lvete på psykologi kursen förra året.

Och detta var då jag ställde upp på kort, de ni!

 

Nu ska jag duscha om ni ville veta det!

To be fat like me

Igår kväll så skulle jag och Josefin se på film. Vi började packa upp en film vid åtta men allt gick ju självklart skit dåligt. Först försvann filmen, sedan kom vi på hur man skulle göra, men då var det inget ljud i filmen. Så vi testade med en annan och sedan en till men det fungerade inte. Efter mer än en timme och 20minuter så fungerade allting! Och nej, vi är inte otekniska, men som Mac användare så är en PC (CP) dator helt ofattbar enligt mig. Varför existerar de ens? (förlåt Josefin).

Vi såg på "To be fat like me" först, den handlar om en tjej som är vältränad och aldrig vill bli tjock, men folk i hennes familj är det. Så hon startar ett projekt, för att få ett stipendie, där hon har på sig en "overall" som gör henne jätte tjock och ser hur folk i skolan reagerar. Sedan avslöjar hon sig själv osv. osv. Den är rätt bra, man blir ju faktiskt lite chockad över sig själv hur man reagerar.
Efter den fick vi för oss att se på en film till eftersom vi var på hyper humör. Vi var som två barn som ätit för mycket godis alldeles för sent, eller två fjortisar som druckit vodka. Vi valde iallafall "just my luck" för lite avslappnat och "man - behöver - inte - tänka" tema.

På tal om någonting helt annat så skulle jag jätte gärna vilja ha något liknande. OCH JA! Jag vet att jag har en pojkvän redan, men ändå.


Detta blev ju typ som en novell, har iallfall pluggat klart för stunden och ska dra till gymmet nu och köra lite med Jossan!

Sista dagen i livet

Ja denna dag måste man ju verkligen göra något bra av eftersom jorden ska gå under klockan sex ikväll.
Nej men ärligt, jag tror inte på sånt.. Och verkligen inte på en 89årig gubbe, vad gör han så speciell? Om jag säger att jorden går under 2013 den 27 februari klockan 15.03 så uppmärksammas väl inte detta? Ifall det vore så då skulle iallafall jag bli väldigt ledsen eftersom vi går ur 2013 i juni, snacka om att ha pluggat i onödan.

På tal om något annat så har träningsvärken i benen släppt som tur är. Fast snart ska vi till gymmet igen och idag blir det biceps, triceps, bröst, mage och rumpa. Alltså träna är ju det bästa som finns, speciellt när man märker resultat!

På tal om träning så diskuterade Josefin och jag om alkohol och träning igår. Vi dricker i princip aldrig och det kanske har att göra med att vi älskar att träna. För det känns ju verkligen värdelöst om vi ska träna varje dag, nästan, och sedan dricka en massa på helgerna. En kväll förstör fyra dagars träning, så varför ens styrketräna?
Så ni vet ni varför vi inte dricker så ofta. Fast nästa fredag och lördag blir det Daiquiri och fest!!!!




Organisering i skåpen

Först och främst vill jag berätta att jag har sån FET träningsvärk i benen! Tänk er växtvärken när man var liten.

 

Våra adidas väskor gör sitt i skåpen! Face-to-face liksom.

Och här kommer två extrema fjortisbilder där mina ögon är outstanding. Testade en jumpsuit på H&M förut och det är väl inte riktigt min grej, nej! Måste ju dock dokumentera detta. (Mitt ben på nedersta bilden ser ju dock lika mongo ut som hela jag).

 


Fredag 20 maj


Idag har jag nått ett mål för veckan!
Har lämnat in min ena tenta, så sjukt skönt. Bara två kvar nu!

Josefin och jag gick till stan förut och handlade saker för över hundra lappen men betalade bara 29/49kr vardera. Tack vare våran guldbonus på 100 kronor hos H&M. Nästan lite pinsamt.

Om två veckor och en dag ska vi på HÅKAN! Jag är redan lite nervös över hela situationen och blåsan. Har till och med bestämt kläder! Är jag störd?
På tal om musik så vill jag (av hela mitt hjärta) gå på "where the action is" den 28 juni (tror jag det var). Coldplay kommer ju då. Så om någon som älskar mig läser detta och tänker "åh men hon fyller ju år snart".. så är detta en tänkbar present.

Ska dra till gymmet snart! Sen blir det "Glee" hemma hos Josefin.

Ha det bra!

Muskler och fett

Ahaaaa så det är här allt fett samlas på mig?!
Kolla klumpen eller!


Passerfoto och kejsarsnitt

Idag tog vi äntligen ett nytt passerfoto. Våra passerkort slutade fungera någon gång förra terminen, men vi har inte orkat gå och ta nya. Men idag gick det iallafall, förutom att posten ringde och bad mig komma hem mitt i allt. Ja.. alltså jag hänger ju med de, har lite speciella postleveranser...

Jag hatar ju som sagt var att vara med på kort, men nu är det ju mitt kort så det var bara att ställa sig framför maskinen och köra på. Valde det andra fotot då det första var på fel nivå (man såg bara halva mig). Så nej, fotogenisk är jag inte.


Annars har vi varit i skolan från nio till cirkus tre och haft handledning samt grupparbete. Vi drog iväg lite i samtalsämnena där och pratade om förlossningsalternativen. Sara har tydligen kört på alla möjliga; vanliga, akutsnitt och planerat snitt. Så utifrån vad jag hört idag har jag bestämt mig för detta:

1. Jag tänker föda en unge och inte adoptera (vilket jag varit inställd på sen i femman)
2. Ungen ska komma ut genom ett planerat kejsarsnitt
3. Snittet är lika stort som mitt blindtarmsärr (några cm/en dm), längs bikinilinjen, så det är inte längs hela magen som jag tidigare trott. (ni ser, utvecklingen går framåt. Med tanke på att blindtarmsoperationer numera utförs via titthål)
3. Nu är det bara att vänta och se.

Snart ska vi gymma och sen blir det vila!

Göteborska eller?

 

Okej.. då får jag väl kämpa på med den "härliga" värmländskan då... Innan det händer något riktigt dåligt.

Men göteborska av alla? Förlåt.. men jag gillar inte det.

Sen tror jag ändå att allt är väldigt individuellt så man kan inte utgå från detta och sedan tro på det.


Mina bästa vänner Ben & Jerry

Åh fyfan vad sugen jag blev på Ben & Jerry nyss. Vem kan säga nej till det? Men... 45-50kr är nog LITE för mycket att lägga ut på glass för tillfället.
Detta är deras nya smaker som låter (eller ser) alldeles för gott! JAG VILL HA!


Älven vs. Magnus: 1 - 0

Denna historia slår nog mina "doppa saker i toaletten" ungefär tusen gånger om.
Min lillebror var på väg från jobbet till bussen och trampade i en grop så att han och iphonen åkte i älven. Fatta vilken jobbig situation?! Först dör en mobil på cirkus sextusen kronor sen blir man blöt OCH.. busschauffören bad honom kliva av bussen för att han inte kunde visa biljetten. Så han fick gå hem till oss dyngblöt och torktumla alla kläder och hänga där med sin döda mobil.

Vad ska jag göra egentligen?
1. jag vill typ skratta ihjäl mig för att det är så sjukt roligt!
2. jag vill gråta för hans mobil är död = vi kan inte ringa eller smsa.


Blixtar


Som några kanske vet vid detta laget så är jag sjukt rädd för åska och blixtar. Förra onsdagen åskade det så jag bad Josefin att få hänga hemma hos henne, så det gick ju bra. Hon satt och sa "mysigt!", medan jag bara ville grina.
Sedan i helgen så åskade det som fan, alltså världens smäll. Och då fick jag ta tag i saken själv och släckte ner hela lägenheten, tände ljus och gick in och rå städade hela badrummet, samtidigt som ipoden var på hög volym. Dessa gånger få mig att fundera över hur jag ens klarar av att bo själv?

Varför jag skriver detta är för att när jag och Victor precis börjat skypa så kom det världens blixt hemma hos honom. Sedan började åskan mullra så att hans fönster lät (och jag hörde allt), så det var den pratstunden.

När jag var mindre så grät jag alltid när det åskade... och på påsk när man smällde påsksmällar.. och nyår. osv osv. Ja, fyfan vilken bölunge jag har varit. Brukar även hålla för öronen när man sätter på musik ifall det är på högsta (ni vet såna man knappar in volymen), man vet ju aldrig? Det var nämligen så en gång i Filipstad, det bara smällde till i stereon och jag trodde seriöst att mitt hjärta skulle ta livet av mig.

Det är inte bara ljudet som är otäckt utan även själva blixten. Tänk om den slår ner i huset? När vi var små så fick min lillebror en fet stöt av en lampa när det åskade ute, alltså en taklampa!

Är iallafall glad att Josefin ska vara i Halmstad ett tag nu, tills jag åker i princip, så att man kan gömma sig någonstans när åskan kommer tillbaka.

Nu är det slut på detta värdelösa pratet mellan mig själv.

PLUGGHÄÄÄST

Buenos diás!
Det är bara två veckor kvar tills vi slutar första året på utbildningen nu. Det har gått så sjukt fort att jag nästan får panik! Just nu har vi ett PBL arbete, ett grupparbete med andra ord med problematisering, som vi ska redovisa och lämna in nästa fredag. Sedan ska vi göra en individuell tenta om arenor och vad vi kan göra där, som ska vara inne den första juni. Men Josefin och jag kör i råfartstempo och har redan börjat skriva en massa för att bli klara till redovisningen, då kan vi göra vad vi vill den sista veckan här.

Annars händer det inte så mycket förutom plugget, Josefin är min hemlärare som läser igenom min andra tenta för att säga vad hon tycker. Vi ska senare idag gå till gymmet efter helgens uppehåll och köra på som aldrig förr, har ätit alldeles för mycket skit för att orka plugga.

Har även två andra hemlärare via skype, nämligen Lilla My och Dalil. Så nu jävlar satsar jag på fullpott!



Schwartzkopf

Alltså är det bara jag som stör mig på perfect mousse reklamen eller?

"Jag har själv testat den", okej var det då du tappade håret eller?!

Detta är han killen som är med i reklamen, fast detta är inte den som går på tvn som även är dubbad!


Söndag

Igår var Josefin, Mattias och jag ute och gick. Och Josefin skulle ju självklart ta en massa kort, vilket även har gjort att jag måste det också.


Idag tänkte jag ta tag i högen av plugg som ligger i min säng, så kul dag...


En fråga: Får man köpa alkoholfritt på systemet om man är under 20?


Här är tre bilder, lägg märke till att ankan har en krull"svans".


Pure coral 193


Spya i flaska

 

Undrar vem som kom på idén att sälja spya i flaska?


Nu är det nog!

Vi var och intervjuade två kuratorer nyss och de trodde jag var västgöte!
Det här kommer gå åt helvete och speciellt eftersom jag sa HellstRöm med skånskt "R" till Josefin förut också. Sa "regn" med det fula R:et igår också, och allt utan att jag inte ens tänker på det.

Efteråt gick jag och funderade på hur i h*lvete man pratar värmländska, typ smala sussie dialekt och efter ett tag kom jag på det.

Så ska från och med nu prata med överdriven värmländska för att hitta tillbaka!

Snart ska vi dra till gymmet!

Torsdag

Hej hej!
Jag har inte någonting vettigt att skriva alls, har torkat bort lite tror jag.
Josefin och jag ska till Sture och intervjua två kuratorer klockan tio. Sedan blir det träning där vi har en ny plan! Vi ska köra cardio tills vi spyr... nej inte helt men vi ska köra lite mer än vanligt.

Nu till varför jag skriver.

Gissa vem som ska på Håkan den fjärde juni i Götet?
Jag såklart!


Bilder

På Östra Stranden träffade vi David Hasselhof från Baywatch i bebisformat. Han vaktade mina snäckor och våra väskor. När vi kom dit vid halv elva var det glest med folk men någon timme senare var det fullt (vilket förstörde alla de diskreta buskarna uppe på kullen.)

 

Onsdag --> HAGEL & ÅSKA


Idag ska vi bli chokladkakor

Buenos diás!
Vi skulle egentligen på möte på regionhalland klockan tio men vi fick ett återbud. Så nu håller vi på att packa! Vi ska iväg till Östra stranden (som skrivet var) och sola hela dagen. Det är jätte varmt ute redan, jag var tvungen att cykla till Willys för att köpa EN banan och upptäckte det!
Har ju börjat äta annat till frukost än gröt som man faktiskt är mätt på längre än gröt, nämligen vaniljyoghurt, banan och solrosfrön!

På tal om mat så köpte jag ägg igår, fråga mig inte varför! (är allergisk) Men jag tänkte att det är väldigt bra efter träning och jag vill ju äta mer protein än vad jag gör för tillfället. Vi har ju hamnat i en liten knepig situation där vi äter ex. en snickers till lunch eller som igår då jag åt ris, bara ris.

Men det jag vill berätta är att jag inte klarar av att äta ägg, det kändes som att hela magen vände sig ut och in och jag ville bara spy! Men, envis som man är så tänker jag testa en gång till! Har ju ändå fem ägg kvar, får väl baka upp de annars eller sälja de i trapphuset.

Nej nu blir det på med hatten, bikinin och solskyddsfaktorn/oljan! Tjingeling :D


Sola, Sola, Sola SOLAAAAA

Bra att de lärt sig av den bästa (att inte kolla in i kameran)

Tja tja!
Idag har vi haft som huvudmål att sola mellan allt vi gjort.
Först var vi på möte med PBL grupperna, sedan handledning. Efter det drog Jossan, Olov och jag ut och solade innan vi skulle tills Olovs gamla skola och intervjua kuratorn. Sedan solade vi igen tills nu, för nu blir det gym!

Och eftersom vi inte vill se ut som spöken i sommar så ska vi sola varje dag denna veckan. Imorgon ska vi till östra stranden och sola hela dagen med picknik !

Gött väder!


Fyfan vad härligt väder det är ute. Och ja, jag sitter inne.
Men har varit ute och cyklat/gått och ska strax fylla kroppen med spaghetti!
Sen blir det träning på gymmet, måste ju passa på när man är här.

Fick veta imorse att jag ska åka till Karlstad den sjätte juni (får skjuts :D). Ska bosätta mig på bryggan då och bli som en pepparkaka utan blåsor!

Ikväll kommer Jossan hem, YEAY! Vi kommer nog sola hela dagarna till veckan, förutom då vi har möten och plugg.

CIAO


Salt i havet

Efter att ha sett på den humanistiska "dokumentären" (med feta citat tecken) Jersey Shore så har Kamilla och jag blivit helt övertygade om att havet är salt pga. valsperma.
Ärligt alltså, tänk vad många valar det finns och hur stora de är?!
Vart kommer salt smaken ifrån annars? Regn är inte salt och bergen lär väl inte göra det? Nej, vi står fast vid detta!

Nu blir jag rätt äcklad av att få en kallsup i havet.

Kompis pris!

Det här är min favorit låt just nu!


Sool sol sol

... och jag sitter inne!
Alltså jag orkar inte gå ut! Är så sjukt trött, har sett på en skit film som går på fyran.
Men cyklade till stan tidigare och letade som en idiot efter "den-där-bikinin-och-linnet" som inte ens finns kvar.

När jag åt middag förut (orka vänta med middagen) så tuggade jag på någonting sjukt hårt så min tand nästan sprack, kändes det som iallafall. Det var en STEN!!! En sten i bulgurn/bulguren!?!
Under mina år här i livet så har jag även hittat sten i bröd från typ ica/coops egenbakade. Så gott! Hittade även ett snigelskal i en vitabönor burk en gång...
Efteråt satt jag bara och ville tacka gud för att jag slipper betala en tandläkare för trasiga tänder.

Nu tänkte jag faktiskt gå till Maxi och köpa.... GODIIIS!


Du lääär dig

... Det säger Jossan om höjder. Men alltså saken är ju den att jag är höjdrädd, och ja jag vet att du också är det Jossan. Så att vara typ 177 med klackar var ingen hit för mig!
Ni skulle förresten sett oss i måndags när vi hade handledning högst upp i R huset (för det säger er SÅ mycket), där det är en spiraltrappa och öppet golv/tak. Fyfan vad jag ville spy av rädsla när vi skulle sätta oss i "glasrummet". Så nu vet ni det, själva grejen var att det såg kul ut eftersom vi var tre som stod och var väldigt höjdrädda.

Alltså jag tror någonting gick snett här nyss, såg att det är "Twilight" på ettan i kväll och jag blev glad!?! Får väl se på den skiten då. Först "Vampire diaries" klockan åtta och sedan "Twilight". Har nämnt någon gång att Twilight sagan suger enligt mig.. Men vad gör man inte för att ha något att göra?

Har förresten cyklat till stan idag och gjort några ärenden, vad viktig man låter då. Hittade en sak som jag tänkte köpa om ett tag, det är en HDMI kabel + alla andra saker man behöver till eftersom min Mac inte har ljud"effekten" som de nyare. Alltså det är inte Apples HDMI kabel för den kostar 800kr, utan en mix av kjell & c/o.
Kollade även på skal till ajfånen, men har sån beslutsångest så väntar på Jossan istället. ROSA ska det vara iallafall!

Fredag


Plast och mobiler

Som jag nämnt tidigare så har jag gjort något som gör att jag inte vill visa mig på Telia här något mer.
Jag kan ju först börja med historien på onoff för två år sedan då jag köpt en ny mobil. När vi öppnade den hemma så var det en repa i displayen så vi åkte tillbaka och frågade varför jag fick en sån. Då säger mannen "Du har inte tänkt på att ta bort plasten?". Och wips så var repan borta, men hur fan skulle jag kunna veta det? Man såg ju inte ens plasten.

Denna historia är något mer pinsam eftersom killen skrattade åt mig och Josefin gjorde ju inte saken bättre. I förra veckan när mamma ringde så hörde jag inte alls vad hon sa, likadant var det när jag ringde några andra ärenden. Så Josefin och jag gick till telia i fredags och pratade med de. Då säger killen på telia detta först "Varför har du kvar plasten! Det ser ju skit fult ut!". Jag berättade att jag inte brydde mig i det för jag vill inte repa mobilen.
Sedan ringer vi till varandra för att han ska få höra och jo då ljudet sög. Sen säger han "Det kan ju vara plasten som täcker mikrofonen!". Och JA det var det ju såklart!
Så jag höll väl på att skämmas ihjäl och Josefin bara skrattade åt mig, samt han på telia och han som bodde granne med mig på vsol.

SÅ KUL, ska aldrig mer gå dit!

Måste hon göra den så ful? - Sveriges nästa mästerkock

Skor från Dinsko med inlägg (så ni vet det lixom)


Jag har insett en positiv sak med att vara "kort", det är knövligheten när man är lång.
När jag bodde på vsol så hade jag på mig ett par 13cm klackar när jag lagade mat och borstade tänderna osv. för att gå in de. Och jag kan bara säga: JOBBIGT!
Fläkten var ju under ansiktet och man såg inte vad man gjorde för mat.

Idag har jag gått omkring med mina nya klackar som är något mindre, men jag känner mig ändå missanpassad till allt.
Borstade tänderna och handfatet var ju en mil ner, att diska var också något mer jobbigt eftersom allt var i vägen.
Så nu kan jag faktiskt tänka att det är positivt att vara kort i denna lägenhet, den är anpassad för barn...

Kan även tala om varför bilderna från valborg blev blåa, det var plasten. Jag är så smart! Nu måste jag leta efter ett bra skydd också, jätte kul.

Nu tänkte jag återgå till sängen och tvn. Har faktiskt tränat idag och ätit mango. Alltid lika kul att berätta...

Mittbena, nyduschad och jävligt ful. Men WOW ändå.



Röd totten då

Hej!
Idag har jag varit en riktig hjälte! Gav tre kronor till en tjock och fräknig liten röd tott i cykel verkstaden förut. Han frågade ju så snällt om han kunde låna TRE KRONOR (serien ni vet) och det kan man ju inte säga nej till. Dock så blir det ju svårt att låna när vi troligtvis aldrig kommer ses mer.

Killen var rätt lik denna person:


OBS! Josefin ser inte ut så där egentligen!


NÄÄÄ Skoja bara, han i bakgrunden är det ju!


Har iallafall en cyklen nu som fungerar! Fick provcykla den genom regn/haglet hem, riktigt härligt!

Caspian Caspian Caspian

God dag / God kväll!
Hoppas ni alla har njutit av vädret idag, snö och hagel. Man kan bara älska det!

Jag har ingenting att skriva förutom att Josefin och jag har sett på Narnia filmerna i datumsordning. Alltså den första på första maj osv. Nu var det slut och vi får vänta tills vi är klara med utbildningen, för nästa film kommer 2013. YEAY...

 

Imorgon ska jag hämta cyklen som förhoppningsvis är klar. Jag visste faktiskt inte att jag hade en cyklen, men tydligen så har jag det!

 


Johannas mattips !

HEJ HEJ!
Har varit i skolan i princip hela dagen. Var i stan innan med Josefin och lämnade in min cykel.
Men ska strax iväg och handla lite och sedan ska vi se på Narnia två, såg ettan igår och alltså den var ju rätt bra ändå. En barnversion av sagan om ringen men ändå..
Gillar inte ens sagan om ringen, men men!

Lagade mat nyss, blev sjukt sugen på soppa efter att ha sett "sveriges mästerkock".
Så här får ni ett recept, det är vegetariskt/veganskt.

 

Linssoppa med curry osv. typ tre portioner

1/2 dl röda linser

1/2 aubergine

1 stor morot

matlagningsgrädde

1 buljongtärning (grönsak)

curry

vatten

SMÖR

 

Sen är det bara att köra ihop det. Jag stekte auberigenen i små bitar i smör med salt på, sedan hackade jag moroten till mini bitar och hade i. Sen är det bara att göra som man brukar, jag bara improviserar så har inget recept direkt.


Vilket bra samhälle

Är det inte ett ganska konstigt samhälle vi lever i? Eller jävligt sne värld?!

Har man en viss mobil så kan man inte ta med den ut när man ska festa för då kommer den troligtvis inte med hem. Allt detta på grund av jävligt giriga, egoistiska och okänsliga människor.

Samma sak med kamera, helt omöjligt att inte bli av med det.

Är man tjej måste man alltid tänka på vart, när och hur man springer. Eller vad man har på sig, hur man beter sig etc. när man är ute. Annars blir man våldtagen.

Är man kille så måste man bete sig på rätt sätt vid rätt tillfälle, inte se gay ut för annars blir man misshandlad.

Bor man på fel del av jordklotet svälter man, blir våldtagen av alla och utsätts för naturkatastrofer.

Och vi sitter och klagar på att tåget är sent.

Första MAJ


Valborgs firande?

God morgon! Idag är det första maj!
Och igår firade jag och Jossan det med vin, en flaska vardera. Det hela slutade väl... konstigt för egentligen minns jag ingenting ! Jag minns detta:
  • Vi sminkade oss hos Jossan i från cirkus fem och drack vin samtidigt
  • Vi åt två påsar popcorn under tiden och bestämde oss för att vara i stan kvart över åtta till spexet
  • Sen helt plötsligt sitter jag hos mig och skypar med Victor medan Josefin ligger däckad på min säng i en jävligt oskön ställning.
  • Någon som låter som Danielle ringer och sedan ett tag senare ringer den riktiga Danielle
  • Ett antal timmar senare igen så sover vi båda och Josefin reser sig upp och säger att hon ska gå hem, dock hittade hon inte nycklarna så hon fick mina till henne place. (hennes egna ligger i hennes väska såg jag nu).
  • Johanna ringer till mig och pratar lääänge, någon gång vid tjugo i två inatt
  • Jag upptäcker vid sex att jag lagt ut en bild på fb, vilket jag inte ens förstår hur man gör idag. så jävla smart jag är när alkoholen kommer! Eller vem vet, jag kanske gjorde det via datorn?
Så denna natten har jag inte hunnit sova särskilt mycket! Om man även ska göra några slutsatser så måste vi ha druckit upp vinet på cirka två timmar. Men fråga mig inte när vi gick hit! Vi skypade tjugo över nio så tiden måste ju verkligen bara försvunnit där eftersom vi skulle till stan egentligen.



Nu borde man nog försöka sova lite mer!

RSS 2.0